Här är ett recept för glutenfria och laktosfria hallongrottor:
Ingredienser:
- 200 g glutenfritt mjöl (t.ex. bovetemjöl, rismjöl eller mandelmjöl)
- 100 g mjölkfritt margarin
- 50 g strösocker
- 1 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- Hallonsylt (laktosfri om möjligt)
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda det glutenfria mjölet med bakpulvret och vaniljsockret i en skål.
- Tillsätt det mjölkfria margarinet och smula ihop det till en grynig massa.
- Tillsätt strösockret och ägget och arbeta ihop till en deg.
- Dela degen i små bitar och rulla dem till bollar.
- Gör en liten grop i varje boll med tummen och lägg i en klick hallonsylt.
- Grädda grottorna i ugnen i ca 10-12 minuter, tills de fått fin färg.
- Låt dem svalna något innan servering.
Hoppas det smakar!